Meny Stäng

FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD

Välkommen till Brf Norrevång

Till bostadsrättsföreningen Norrevång hör fyra stycken hus, Vångavägen 34-40. Husen har förutom entréplan, som även är källarplan,  sex våningsplan samt vindsutrymme. Varje våningsplan består av två st 4-rums, två st 3-rums och en 2-rumslägenhet.

Entrédörren är låst dygnet runt och kan öppnas antingen med tagg eller att man ringer upp via porttelefonen för insläpp.

Föreningen har sitt kontor på Vångavägen 38, med ingång från baksidan. Kontoret har öppet måndagar jämna veckor mellan kl 19.00 och 20.00 med undantag av helgdagar. Föreningen kan nås per telefon 0730-550017, tisdagar och torsdagar 16.00-18.00.

Fastighetsskötaren har sin verkstad och kontor på Vångavägen 36, med ingång från baksidan. Behöver du hjälp av fastighetsskötaren ringer du till HSB felanmälan telefonnummer 046-2108500.

I varje lägenhet ska det finnas brandvarnare. I 2:orna 1 varnare och i 3:or och 4:or 2 varnare. Det är lägenhetsinnehavarens ansvar att testa brandvarnaren med jämna mellanrum. Vid behov av ny brandvarnare eller nya batterier till brandvarnare kontakta HSB felanmälan på 046-21 08 500. Vid eventuell brand så är varje lägenhet en egen brandcell. Lägenheterna har dessutom säkerhetsdörrar som ska stå emot brand i ca 30 minuter. I trapphusens övre del finns en röklucka. Denna öppnas genom att man slår in glaset i entréplan och vevar upp luckan manuellt. Man kan ta sig upp på husets tak via en stege som hänger i det högra vindsförrådet eller via piskbalkongen.

Tänk på att vid brand ska hissen inte användas!
Rädda – Varna – Larma – Släck

Sopsortering

Vi sorterar våra sopor och de kastas i sophusen som finns på parkeringen. Alla sopor ska sorteras i de olika kärlen och alla förpackningar ska vara rengjorda och om möjligt vikta. Mer information om sopsortering hittar du under
Hantering av sopor

Tvättstuga

I tvättstugan tvättar vi i tre olika pass mellan kl 07.00 och 21.00. Tvättning är tillåten alla dagar i veckan. Tvättiden bokas med tvättkolv på tavlan i tvättstugan. Vi har en grovtvättstuga och en stenmangel i hus 38. Ingång från baksidan. För allas trivsel tänk på att lämna tvättstugan välstädad. Tvättning utanför de angivna tiderna är inte möjligt och reglers av en elvakt.

Inre fond

Varje månad avsättes ett belopp i en inre fond. Storleken beror på hyreskostnaden.  Den kan sedan
användas för reparationer, underhåll och renoveringar.
Exempel: Du kan utnyttja pengarna till att tapetsera, byta dörrar eller kylskåp. Du kan emellertid inte använda
fonden till lös egendom som exempelvis en TV eller en ny soffa.

Hjärtstartare

I varje entré finns en hjärtstartare. En snabbinstruktion finns vid startaren. Var även uppmärksam på eventuella utbildningar som kan komma att erbjudas.

Vi har kabel TV från TELE2 (tidigare Com Hem) Se separat kanallista.

Vi har även fiber från Telia. Kontakta Telia för att koppla upp dig och få tillgång till deras fibernät (telefon, Tv och internet). Telia.se

Fritidslokalen i hus 34 går att boka för mindre tillställningar. Lokalen bokas hos Siv Hörnstedt och
NilsArne Johansson
 som berättar mer om ordningsregler, städning mm.
OBSERVERA att lokalen är tillfälligt helt stängd beroende på en vattenskada.

Besöksparkeringen är till för besökande. Det är tillåtet att parkera i 6 timmar med p-skiva. Se parkeringsregler för mer information.

För att alla ska trivas är det inte tillåtet att spika och borra i väggarna efter kl 19.00 samt på söndagar och helgdagar. Komplett information finns på föreningens stadgar

Instruktion för porttelefon kan laddas ned här: Instruktion_Porttelefon.pdf

Skötselinstruktion för balkong finns här

Föreningens stadgar finns att läsa på sidan Stadgar 

Besök gärna vår hemsida www.brfnorrevang.se eller vår sida på Facebook.